marți, 18 mai 2010

Arnold - Cel mai popular culturist de pe planeta

S-a nascut in 1948 in localitatea Thal situata la 12 km de orasul austriac Graz.
A inceput sa practice diferite discipline inca de la 10 ani,mai inatai fotbalul,mai tarziu boxul,inotul,atletismul(disc si greutate).
La 15 ani din dorinta de a-si dezvolta musculatura picioarelor,intra pentru prima data intr-o sala de forta.
In scurt timp profund impresionat de cele vazute-tineri cu o musculatura masiva-incepe antrenamentul cu haltere si gantere abandonand fotbalul in favoarea antrenamentelor de forta, devenind campion la haltere al Austriei printre juniori.

De la varsta de 15 ani Arnold Schwarzenegger visa sa atinga perfectiunea in privinta dezvoltarii corpului sau,mai mult chiar,visa sa faca din culturism profesia vietii lui.In vremea aceea in toata Austria nu existau mai mult de 20-30 de culturisti.
Arnold a inceput prin a se antrena de 6 ori pe saptamana,uneori cate 4 ore pe zi.Trei antrenamente le efectua la domiciliu,intr-o incapere transformata in "sala de sport",iar celelalte 3 la un club,situat la 12 km de casa,facand naveta cu bicicleta.
Dupa efectuarea stagiului militar,Arnold s-a mutat la Munchen unde,dispunand de conditii mai bune de antrenament,si-a organizat singur pregatirea dupa principiile maestrului sau Reg Park.
In 1966 la 19 ani (avand 49 cm in brat)obtine titlul de vicecampion mondial "Mr. Univers".
La propunerea lui Wag Bennett,arbitru international,a plecat la Londra unde el i-a cizelat programul artistic pe muzica clasica.Au urmat un sir de demonstratii in alte orase din Marea Britanie si Olanda incununate de succes primind porecla de "stejarul austriac".
Pentru demonstratii primea intre 200-500 marci,castigand fara sa-si propuna un renume,ajungand un profesionist.
Urmatoarele 12 luni s-a antrenat cu indarjire cu idolul si mentorul sau Reg Park in Africa de Sud.
In 1967 devine campion mondial la doar 20 ani.
Pleaca in Statele Unite unde participa la Campionatul mondial pentru profesionisti,versiunea I.F.B.B. si ocupa locul 2 dupa Frank Zane.
Pentru a putea ramane in America incheie un contract cu Joe Weider pe timp de un an.El ii asigura conditii optime de antrenament,locuinta,masina si o retributie,iar Arnold urma sa-i stea la dispozitie pentru discutii despre metode de antrenament si pentru fotografii la revistele lui de specialitate.Colaborarea a durat 7 ani.
In 1969 pentru prima data apare o fotografie cu Arnold pe coperta revistei "Muscle Builder" cu mentiunea "Noul fenomen muscular".
In toamna aceluiasi an castiga Campionatul mondial la profesionisti,calificandu-se pentru Mister Olympia unde a ocupat locul 2 fiind devansat de Sergio Oliva (The Myth).La numai o saptamana de la confruntarea cu Sergio Oliva pleaca la Londra unde participa la Campionatele mondiale,versiunea N.A.B.A. castigand fara eforturi.
Primind tot ajutorul din partea lui Joe Weider,Arnold ramane sa se antreneze in America alaturi de Franco Columbu,astfel reusind sa-l detroneze pe Sergio Oliva,castigand primul sau titlu de Mister Olympia (1970),urcand pe culmile culturismului.
Arnold a hotarat sa se stabileasca in Statele Unite continuand antrenamentele pentru a demonstra ca detronarea lui Sergio Oliva (Mitul culturismului) nu fusese o intamplare,o sansa de moment si ca poate fii numarul 1 a lumii ani la rand si pe de alta parte sa devina el insusi un MIT.

Date antropometrice:
  • Inaltime: - 1,88 m
  • Greutate - 115 kg
  • Piept - 150 cm
  • Talie - 86 cm
  • Brat - 56 cm
  • Gamba - 50 cm
  • Coapsa - 78 cm 









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu