joi, 20 mai 2010

Larry Scott - Primul Mr.Olympia

Larry Scott - "The Legend" - remarcabil prin dezvoltarea superba a deltoizilor,primul culturist care a depasit bariera de 50 cm la perimetrul bratului.Nu a fost foarte dotat pentru culturism in schimb a avut o vointa de fier (chiar si in ziua nuntii a venit la antrenament).
Datorita perseverentei sale a intrat in istoria culturismului,reusind in acest domeniu tot ce si-a dorit
.A devenit "Golden Boy" in culturism dupa ce a castigat titlurile de Mr. America (1962),Mr. Universe (1964) versiunile I.F.B.B. si Mr. Olympia (1965,1966).
Rich Wayne un jurnalist (fost culturist) nota in ziua concursului: "20 de minute de ovatii in picioare",Larry avea asemenea brate incat daca ar fi aparut mergand in maini probabil ca nu ar fi fost nici o diferenta.
La 20 de ani distanta acelasi Rick Wayne revenind asupra subiectului scria: "probabil ca niciodata in istoria sportului un star nu a fost atat de intens si de total adulat de absolut toata suflarea de fani aflata in acel moment in sala".Dupa Mr. Olympia din 1966 s-a retras,dedicandu-se vietii de familie si celor 2 copii.
In afara de faima a lasat in urma lui in istoria culturismului,un exercitiu si o banca de flexia antebratelor pe brate (flexii pentru bicepsi) care-i poarta numele.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu