sâmbătă, 29 mai 2010

Ciclizarea antrenamentului

Ridicatul greutatilor nu este pentru "tembeli".Pentru a deveni cunoscator al antrenamentului de culturism,trebuie sa stapaniti conceptele fundamentale care incep cu bazele,cum ar fii : cum sa alegi greutatea potrivita pentru a stimula cresterea musculara maxima,care parti ale corpului sa le antrenezi si cat de des,si cum sa va programati ciclurile de antrenament pentru a asigura o stimulare maximala de la antrenament la antrenament.
Cicluri de antrenament - Impartirea antrenamentelor dintr-un an in cicluri destinate masei,fortei si calitatii musculare.
Sistemul impartirii antrenamentelor pe grupe musculare - Impartirea antrenamentelor astfel incat la fiecare sedinta sa va antrenati doar o parte din corp.
Impartirea dubla sau tripla - Pentru antrenamentul avansat,impartirea antrenamentelor in doua sau trei sesiuni de mai scurta durata sar mai intense.
Confuzia musculara - Variatia programelor de antrenament pentru a nu permite corpului sa se obisnuiasca cu anumiti stimuli.
Incarcarea progresiva - Adaugati regulat greutate la exercitii pentru a stimula cresterea pe masura ce muschii se adapteaza si devin mai puternici.
Antrenamentul holistic - Folosirea tuturor tehnicilor si principiilor de antrenament de care este nevoie pentru a dezvolta toate aspectele intregii structuri musculare.
Antrenamentul eclectic - Combinarea exercitiilor compuse (multi articulare) pentru masa,cu exercitiile de izolare (uniarticulare) pentru a obtine cel mai complet fizic cu putinta.Chiar daca sunteti in perioade diferite ale unui ciclu de antrenament,sesiunile voastre de lucru ar trebui sa combine exercitii uni si multi articulare,intr-un anume grad.
Antrenamentul instinctiv - Invatati sa va ascultati corpul pentru a intelege care abordare a antrenamentelor si a dietei merge cel mai bine pentru voi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu