vineri, 28 mai 2010

Principiile Weider ale antrenamentului pentru incepatori

Principiul incalzirii progresive - Baza cresterii oricarui parametru al formei sportive (forta,marime,rezistenta etc) se face prin lucrul muschilor intr-un mod mai greu decat sunt obisnuiti.
De exemplu,pentru a castiga forta,trebuie sa intrebuintati greutati mai mari.Pentru a creste marimea muschilor,nu trebuie doar sa intrebuintati greutati din ce in ce mai mari,ci puteti sa cresteti si numarul de seturi si numarul antrenamentelor.Pentru a creste rezistenta unui muschi,puteti sa micsorati progresiv pauza de odihna dintre seturi sau cresteti numarul repetarilor pe care le faceti.Totul este progresiv.

Principiul sistemului cu seturi - Presupune executarea mai multor seturi (3-5 seturi pentru un exercitiu) pentru a epuiza complet fiecare grupa musculara si pentru a stimula hipertrofia musculara maxima.

Principiul izolarii - Presupune lucrarea muschilor intr-o relativa separare unii fata de altii.Fiecare muschi contribuie,intr-un anumit fel,la o intreaga miscare,fie ca stabilizator,fie ca agonist,antagonist sau sinergist.Daca vreti sa va formati si sa va construiti un muschi la maxim,independent,trebuie sa-l izolati cat mai bine de alti muschi.Faceti acest lucru prin schimbari ale pozitiilor anatomice.

Principiul confuziei muschiului - Muschii nu trebuie sa se obisnuiasca niciodata la un program specific de antrenament.Pentru a creste au nevoie de stres.Daca schimbati constant exercitiile,seturile,repetarile si unghiurile de tragere asupra muschilor,ei nu se vor obisnui si adapta la stresul ce actioneaza asupra lor,fiind astfel nevoiti sa creasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu