miercuri, 26 mai 2010

Dorian Yates

Dorian Andrew Mientjez Yates s-a nascut in 19 aprilie 1962 in Sutton Coldfield, Anglia.
In anul 1978 impreuna cu mama si sora lui (tatal sau murise in 1975) s-a mutat la Birmingham,al doilea oras ca marime din Marea Britanie si unul din cele mai dure si amenintatoare.Tanarul Yates de numai 16 ani adera la cultul punk-rocker,care la vremea aceea era la mare moda printre tineretul tarii : ras pe cap,bocanci Doc Martens si obligatoriile tatuaje,intrand intr-o gramada de necazuri.Odata a fost arestat pentru ca a fost beat si turbulent,si deoarece se apropia noua decada a anilor '80,Yates nu dadea 2 bani daca traia sa apuce anii '90.
Fiind un punker si un membru al unei bande ii dadea un fel de identitate,un sentiment de apartenenta,in acele vremri era atat de plin de mandrie incat n-ar fii admis in fata nimanui ca era nefericit.Ulciorul lui Dorian Yates s-a spart in vara anului 1981,cand au izbucnit scandaluri in toate marile orase din Marea Britanie,generate de tulburarile sociale si de masinatiunile factiunilor militante.Pe acest fond,Yates si un prieten intr-o stare de amorteala partiala fiind in centrul asediat al Birminghamului,in miez de noapte in fata unui magazin de haine cei doi,pentru amuzament,s-au hotarat sa ia palaria si cravata unui manechin si sa le poarte la o petrecere.Aproape instantaneu visatorul duo a fost inconjurat de cativa politisti si fara nici un fel de explicatii au fost condamnati la 6 luni in Centrul de Detentie Whatton,o scoala de corectie pentru infractorii juvenili care se mandrea cu traditia ei de succes in powerlifting si antrenamente cu greutati.Aici si-a descoperit aptitudinile pentru antrenamentele in forta,devenind cel mai puternic si in forma din cei 300 de locatari de la Whatton.Datorita purtarii sale exemplare,Yates a executat doar 4 luni din sentinta de 6,iar in ziua cand a iesit pe portile inchisorii stia ca nu se va mai intoarce niciodata realizand ca s-a terminat cu comportamentul sau de leming si isi va alege o noua cale in viata.
Primul contact cu culturismul s-a produs in mai,1983,datorita interesului fata de karate urmarea cu atentie si revistele de culturism timp de cativa ani facand cunostinta cu conceptele de baza ale antrenamentului si alimentatiei.A decis sa se apuce de culturism.Culturism serios!
Odata ce a luat hotararea sa devina culturist,nu s-a apropiat de sala o luna,in schimb a cautat si a absorbit toata bibliografia pe care a gasit-o despre acest subiect.
In 1984,Dorian a castigat primul sau concurs in orasul natal,la 22 ani si cantarind 91 kg.
In 1991 a reusit sa castige locul 1 la Noaptea Campionilor fapt care i-a adus calificarea la Mr. Olympia unde a ocupat locul 2 dupa Lee Haney.Incepand cu 1992 a dominat clar culturismul profesionist castigand Mr. Olympia de 6 ori consecutiv pana in anul 1997.
S-a retras din competitii datorita multiplelor accidentari suferite in special in 1994,cu 8 saptamani inainte de Mr. Olympia s-a accidentat serios la bicepsul stang iar cu aproape 3 saptamani inainte de Mr. Olympia 1997 la acelasi brat stang a suferit ruptura de tendon la triceps.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu