marți, 25 mai 2010

Lee Haney

S-a nascut in 11 noiembrie 1959 in Carolina de Sud,SUA.
Este renumit datorita faptului ca a fost primul care a depasit recordul lui Arnold Schwarzernegger de 7 titluri Mr. Olympia,castigand de opt ori consecutiv,intre anii 1984 si 1991.
A fost un copil ce nu era influentabil,probabil si din cauza ca facea parte dintr-o familie foarte unita,6 membrii,care mergeau in fiecare duminica la biserica.
Pe Shirley,prima si ultima sa iubire a cunoscut-o in liceu iar cativa ani mai tarziu aceasta a devenit sotia lui si mama primului sau fiu Joshua,dupa ce Lee dovedise pentru a treia oara ca era cel mai bun culturist din lume.

Ideea de a deveni culturist a fost la inceput doar o fantezie inspirata de vizionarea filmului "Hercule" cu Steve Reeves.
Cand era inca la liceu,Lee se antrena acasa cu un set de greutati cumparate de tatal sau.Avand un fizic de atlet,in clasa a VII-a,Lee facea parte din echipele de atletism si fotbal ale liceului.Cand a parasit liceul detinea recordul la impins din culcat cu 165 kg,el cantarind 90 kg.
La 19 ani,a castigat primul titlu Mr. America 1979 (adolescenti).In 1982 a castigat Nationalele de juniori,Campionatul National si Campionatul Mondial I.F.B.B. .
In 1983 castiga "Noaptea Campionilor" si locul 3 la Mr. Olympia,iar din 1984 a inceput castigarea consecutiva a 8 titluri Mr. Olympia.
S-a mutat in California la invitatia lui Joe Weider dar dupa cativa ani hotaraste sa se mute definitiv in Atlanta,unde locuieste si in prezent impreuna cu Shirley si cei 2 copii ai sai.Detine 2 sali de culturism,printre clientii lui fideli se numara si Evander Holyfield,fost campion mondial la categoria grea de box profesionist.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu