sâmbătă, 5 iunie 2010

Suplimente nutritive

  • Folositi concentratele proteice - In loc sa preparati 5-7 mese pe zi din alimente,folositi concentratele proteice pentru a mentine fluxul proteic si al caloriilor.
  • Consumati proteine inainte de culcare - Luati o bautura cu proteine (fara carbohidrati) inainte de a merge la culcare si veti pune la dispozitia corpului un flux constant de aminoacizi cu care sa se continue procesul de constructie musculara si in timpul somnului.
  • Luati glutamina de 2 ori pe zi - Efectele sunt subtile la inceeput,ajutand la digestie si intarind sistemul imunitar si ducand la o recuperare rapida dupa antrenamente.Luand acest aminoacid de 2 ori pe zi (la micul dejun si imediat dupa antrenament) mareste aceste beneficii.
  • Luati creatina dupa antrenament - Creatina poate fi luata oricand,dar are cea mai mare eficienta cand este luata dupa antrenament cu carbohidrati simpli si proteine.Cand luati creatina dupa antrenament,ea intra in celule mai repede marind efectul de marire al volumului celulelor.
  • Invatati sa ciclizati creatina - Daca luati creatina in fiecare zi,receptorii corpului vor fi saturati in cele din urma si efectul de marire al volumului celulelor scade.Dupa vreo 6 saptamani,incetati sa mai luati creatina timp de 2 sau 3 saptamani,cand veti relua suplimentarea cu creatina corpul va raspunde mult mai bine dec at daca ati lua creatina in fiecare zi.
  • Luati o tableta de multivitamine zilnic - Deseori,dieta unui culturist nu ii pune la dispozitie toate vitaminele,mineralele si nutrientii de care are nevoie,mai ales daca evita legumele si fructele.
  • Suplimentati vitaminele C si E - Din toate vitaminele,cele mai importante sunt C si E,ambele sunt antioxidanti care lupta cu radicalii liberi si care ajuta la procesul de refacere dupa antrenament.Luati un gram de vitamina C si 400-800 UI de vitamina E in fiecare zi.
  • Folositi ZMA pentru recuperarea - ZMA este un compus format din zinc si magneziu care ajuta la refacere.Luati ZMA inainte de culcare,de preferabil pe stomacul gol pentru rezultate maxime.
  • Folositi termogenicele cu grija - Pentru a arde grasime corporala,folositi dozele recomandate si luati termogenicele dimineata devreme.Pentru a imbunatati antrenamentele,luati termogenicele cu o ora inainte de antrenament,dar folositi-le doar uneori - doar inainte de antrenamentele mai grele sau cand va simtiti fara energie. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu